Leerlingen aan de slag met Natuurpunt Meise

In weer en wind gingen een tiental vierdejaars van het Jan van Ruusbroeckollege in Laken de voorbije dagen aan de slag in natuurgebied Birrebeekvallei in Meise. Zij maakten in het kader van hun sociale stage kennis met verschillende vormen van vrijwilligerswerk en zo kwamen een aantal leerlingen terecht bij Natuurpunt Meise.

“Er werd flink wat werk verzet: hakselhout werd uitgereden op de wandelpaden, omgevallen bomen verzaagd en verwijderd en de achtergebleven takken van een ontginning werden op grote hopen gestapeld”, legt voorzitter Frank Vermoesen uit. “Die stapels worden nu aantrekkelijke schuilplaatsen voor kleine zoogdieren, vogels, amfibieën en de groeibodem voor mossen en paddenstoelen.

De bodem van het gekapte bos werd nu dus vrijgemaakt van het massaal achtergebleven takkenhout. Zo kunnen jonge boompjes terug opschieten en kan de voorjaarsflora opgelucht adem halen. Natuurpunt zal hier in samenwerking met de gemeente werk maken van een geboortebos.”

Later dit jaar gaan trouwens nog andere scholen uit Meise en Kapelle-op-den-Bos aan de slag met Natuurpunt.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise