Toekomst crèche 't Zonnestraaltje verzekerd

De ouders van vijftig kindjes stonden vandaag dan toch niet voor een gesloten deur aan kinderdagverblijf ‘t Zonnestraaltje staan.

De toekomst van de crèche in Wolvertem lijkt verzekerd, nadat CKO ‘t Breugelkind en ‘Scholengroep 9, Ringscholen’ uiteindelijk een akkoord bereikt hebben.

Het waren bange dagen voor de ouders van vijftig kindjes die opgevangen worden in kinderdagverblijf ‘t Zonnestraaltje in Wolvertem. Vorige week bleek namelijk dat de kans groot was dat de crèche midden deze week gesloten zou blijven.

Oorzaak is een conflict tussen enerzijds de eigenaar van het gebouw, ‘Scholengroep 9, Ringscholen’, en anderzijds de toekomstige uitbater van de crèche, CKO ‘t Breugelkind.

Die laatste wilde zonder huurcontract vanaf woensdag haar intrek nemen in het pand naast basisschool De Zonnebloem. De scholengroep sloot jaren geleden namelijk ook geen huurcontract met de vorige uitbater van de crèche, de vzw ‘t Zonnestraaltje af, maar had wel een mondeling akkoord met de vzw.

Die zou alleen een bijdrage moeten leveren voor de verbruikte energie. Onlangs bleek echter dat de vzw in vereffening was en dat de scholengroep nog 20.000 euro achterstallige betalingen moest ontvangen.

‘Die fout wilden we nu niet meer maken’, zegt Herman Siebens, algemeen directeur van de scholengroep. ‘Een nieuwe uitbating zonder contract zien we dus niet zitten. Maar CKO ‘t Breugelkind zag dat anders. Zij wilden de crèche namelijk zonder overeenkomst overnemen.’

Bij ‘t Breugelkind weerlegde men dat laatste echter en stuurde men vervolgens een dagvaarding naar de scholengroep, waardoor de zaak maandag voor de rechter in kortgeding moest komen.

‘Maar die zaak werd uiteindelijk verdaagd’, gaat Herman Siebens verder. ‘De advocaten zijn alles inmiddels in der minne aan het regelen.’

Gisteren werd uiteindelijk een akkoord getekend. Concreet neemt CKO ‘t Breugelkind tot eind juni haar intrek in het gebouw, want nadien moet het pand dienen voor de uitbreiding van de school.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise