Grimbergen zet nog meer in op recyclage

Vanaf 1 oktober zullen inwoners van Grimbergen plastieken dopjes van flessen, kurk en zachte plastic folie gratis kunnen aanbieden op de recyclageparken. Voor injectienaalden zullen personen met een doktersattest ook gratis een kleine naaldcontainer kunnen verkrijgen.

De plastic dopjes worden apart ingezameld om het Belgisch Centrum voor Geleidehonden te ondersteunen.

Zij kunnen de dopjes op hun beurt verkopen aan een bedrijf dat ze gebruikt voor recyclage. Met de opbrengst van de verkoop worden puppy’s opgeleid tot blindegeleide honden.

Kurk (zowel kurk van wijnflessen als van andere voorwerpen) wordt dan weer apart ingezameld om het te kunnen recycleren tot isolatiemateriaal. Zachte plastic folies (krimpfolie, wikkels, cellofaan…) worden gerecycleerd tot nieuwe folies.

Door de gescheiden ophaling van deze drie materialen wil de gemeente de grote berg restafval verminderen. Voor de bewoners is het ook kostenbesparend, want zij kunnen deze materialen gratis aanbieden op de recyclageparken.

Om kwetsuren en besmettingen bij de huisvuilophaling te vermijden, zullen personen die regelmatig injectienaalden gebruiken, mits voorlegging van een doktersattest, gratis een kleine afvalcontainer kunnen bekomen op het gemeentehuis.

Een volle container kunnen ze afgeven op het recyclagepark. Bij afgifte van een volle container, ontvangen zij een nieuwe lege container.  

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise