Vilvoordenaar riskeert 4 jaar cel voor webcamseks en verkrachting minderjarigen

Het parket Halle-Vilvoorde heeft een gevangenisstraf van 4 jaar gevorderd tegen een 46-jarige man uit Vilvoorde die negen meisjes, vooral minderjarigen, dwong tot webcamseks.

Twee van hen nam hij ook mee naar een rendez-voushotel waar hij seks met hen had. Volgens het parket was dat verkrachting, maar de verdediging van de man betwist dat. Diezelfde verdediging hoopt op een straf met uitstel.

Het onderzoek naar de man begon in 2013 toen een 16-jarig meisje in Antwerpen een klacht indiende omdat een man met wie ze via internet contact had, haar dwong zich uit te kleden en seksuele handelingen te stellen voor de webcam.

De speurders konden de man identificeren als de 46-jarige M.D. en stelden vast dat hij zich al sinds 2009 op verschillende sociale media uitgaf als een minderjarige jongen tussen 15 en 17 jaar oud.

Hij probeerde steeds het medelijden van zijn contacten op te wekken door te schrijven dat hij zijn vriendin verloren had in een verkeersongeval.

Maar liefst negen meisjes, tussen 14 en 22 jaar oud, liepen in de val en onderhielden regelmatig contact. Hij vroeg hen om naaktfoto’s en toen ze daarop ingingen, gebruikte hij die om hen onder druk te zetten en verregaandere handelingen te eisen voor de webcam.

Met twee van de meisjes sprak hij ook af en nam ze mee naar een rendez-voushotel. Volgens het parket verkrachtte hij hen daar, maar volgens de advocate van de man wisten de meisjes zeer goed wat de bedoeling was toen ze met de veertiger meegingen.

De verdediging voerde ook aan dat M.D. intussen zijn fout heeft ingezien, therapie heeft gezocht en zijn verontschuldigingen heeft aangeboden aan de slachtoffers. 

Het vonnis valt op 24 oktober.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise