Plantentuin Meise in rouw

De Nationale Plantentuin meldt het plotse overlijden van Gert Ausloos, hoofd van de publieksgerichte werking en lid van het directiecomité en de wetenschappelijke raad. Ausloos, doctor in de Wetenschappen, begon in 1997 te werken in de toenmalige Nationale Plantentuin van België.

Hij hield zich naast educatie vooral bezig met communicatie en toerisme en slaagde er zo in om de Plantentuin bij het grote publiek en in de media bekend te maken.

Ausloos was ook de bezieler van de renovatie en de thematische vernieuwing van het Plantenpaleis, het serrecomplex van de Plantentuin. Onder zijn leiderschap kreeg het concept van de wereldtuin vorm, waarin de reconstructie van de verschillende bomen afgewisseld wordt met thematische kassen zoals de Evolutiekas.

Hij vertegenwoordigde de Plantentuin op nationaal en internationaal vlak in tal van raden. Ausloos streed tegen wat hij ‘plantblindheid’ noemde: het achteloos voorbijgaan aan planten die enkel een decor lijken te zijn. Ausloos, afkomstig van Tienen en woonachtig in Leuven, werd amper 47 jaar. Hij overleed aan een hartfalen. 

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...