Fuifgangers maken het bont in Fenikshof

De KSJ-fuif ‘Splend it!’, die plaatsvond in zaal ‘Fenikshof’, heeft zaterdagnacht voor heel wat overlast gezorgd in Grimbergen. Naast een massale vechtpartij, overdadig drankmisbruik en klachten over nachtlawaai, werden er ook tal van vernielingen aangericht in het centrum, vermoedelijk veroorzaakt door de fuifgangers.

Een eerste melding kreeg de politie omstreeks 22.52 uur. ‘Omwonenden meldden ons dat er een 15-tal jongeren stonden te vechten op straat’, legt politiewoordvoerster Katrien Meysman uit.

‘Het straatgevecht ging gepaard met veel kabaal: er werden flessen gegooid en tal van jongeren staken bommetjes af op straat. Zowel de politie van Grimbergen als de politie van Vilvoorde-Machelen waren twee minuten later ter plaatse, maar van een vechtpartij was op dat moment geen sprake meer.’

Na enkele ontradende patrouilles in en rond het centrum van Grimbergen, moest de politie twee uur later opnieuw ter plaatse komen. ‘Een minderjarige bleek in een zodanige toestand van dronkenschap te verkeren, dat hij moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis. ‘

De gevolgen werden de volgende ochtend pas pijnlijk duidelijk toen bleek dat de fuifgangers een spoor van vernieling door de straten hadden getrokken.

‘Op de Brusselsesteenweg werd aan een bushalte een vuilbak vernield. Deze werd teruggevonden in een aangrenzende tuin. Verschillende verkeersborden werden langs de weg uit de grond getrokken en achtergelaten.’

‘Eén verkeersbord werd teruggevonden in een particuliere vijver. Ook twee betonnen brievenbussen langs de Wolvertemsesteenweg moesten eraan geloven en werden omvergeduwd.’

‘Eén geparkeerd voertuig op de Brusselsesteenweg liep blikschade op doordat iemand over het voertuig heeft gelopen. Bij een ander voertuig op de Brusselsesteenweg werd een diepe deuk in het portier getrapt.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise