Actiecomités tegen sneltram vinden elkaar

Het actiecomitĂ© bestaande uit bewoners langs de A12 die bedreigd worden door de komst van de sneltram hebben een gezamenlijke meeting gehouden met de actiegroep ‘Zo Mobiel Lef’ uit Vilvoorde.

Ook het gemeentebestuur was aanwezig in taverne The Lounge in Meise. Er werd een stand van zaken gegeven en een alternatief voor de voorziene onteigeningen voorgesteld.

Schepen van Mobiliteit Willy Kerremans (N-VA) gaat met de bewoners in kwestie nog eens samenzitten voor de komst van De Lijn naar Meise op 27 januari.

‘We gaan hun grieven bundelen en die overmaken aan De Lijn’, zegt Kerremans. ‘Voor alle duidelijkheid: wij hebben nog altijd geen officieel papier gezien waarop staat welke woningen bedreigd worden.’

‘Als er niet meer aan de onteigeningen te tornen valt, en dat vrezen we aangezien de tracĂ©s al bij ministerieel besluit vastliggen, willen we de bewoners zoveel mogelijk bijstaan. De ruimte om nog veranderingen aan te brengen is klein en het tijdsbestek krap. Maar laat het duidelijk zijn dat we volledig achter onze bevolking staan.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise