Eerste ‘Autoloze Zaterdag’ in Meise

De gemeente Meise organiseert dit jaar geen autoloze zondag maar een autoloze zaterdag en dat voor de allereerste keer. Op 28 september worden het centrum van zowel Meise als Wolvertem afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. De middenstanders uit beide kernen slaan de handen in elkaar en maken er dé ‘Dag van de Klant’ van met heel wat attracties en kraampjes in de autovrije straten.

[pullquote]Zowel in Wolvertem als in Meise worden er in de autovrije straten attracties en kraampjes geplaatst, waar je voor een prikje kan genieten van hapjes, drankjes en activiteiten[/pullquote]

Zaterdag 28 september lijkt de uitgelezen dag om je boodschappen te doen in Wolvertem en /of Meise. Het centrum van beide dorpen zal autovrij gemaakt worden tussen 10 en 18 uur.

In Wolvertem worden de Hoogstraat (tussen de G. Gezellelaan en het Gemeenteplein), het Gemeenteplein, de Smisstraat, de Merchtemsesteenweg (tussen de inrit van de parking van de Parochiezaal en het Gemeenteplein) en de Stationsstraat (tussen het Gemeenteplein en de Tramlaan) afgesloten.

In Meise is de Brusselsesteenweg (tussen parking De Muze en de Bouchoutlaan), het Oudstrijdersplein, de Limbosweg, de De Beauffortstraat en de Boechtstraat die dag voorbehouden voor de voetgangers.

Politietoezicht

‘Binnen de autovrije zone is het verboden om met een gemotoriseerd voertuig te rijden’, zegt schepen van Middenstand Wim Verbeke (CD&V). ‘Wie binnen de autovrije zone woont en toch een verplaatsing met de wagen moet maken, zal zich hierop moeten voorzien en zijn wagen voor 10 uur buiten de autovrije zone parkeren. Om alles in goede banen te leiden zal er politietoezicht aanwezig zijn.’

De lokale handelaars in de autovrije centra organiseren allerlei activiteiten naar aanleiding van de ‘Dag van de Klant’. ‘Zij zorgen dit jaar voor een première: zowel in Wolvertem als in Meise worden er in de autovrije straten attracties en kraampjes geplaatst, waar je voor een prikje kan genieten van hapjes, drankjes en activiteiten. Wij kunnen dit als gemeentebestuur enkel toejuichen. De handelaars van Wolvertem en Meise stonden tot nog toe ver uit elkaar en nu gaan ze toch samenwerken. Dat is heel positief en er doen toch wel een 50-tal handelaars mee.’

Bruisende euro’s

Sterker nog: een hele resem middenstanders geven die dag ‘bruisende euro’s’ weg zodat je op hun kosten de verschillende kraampjes kan ontdekken. ‘Er zijn twee soorten bruisende euro’s: één deel is geldig in Meise, het andere deel is geldig in Wolvertem. Wij slaan de handen in elkaar, delen euro’s voor beide gemeenten uit en nodigen onze klanten daarmee uit om ook bij de buren langs te gaan’, zeggen handelaars Lucia Heyvaert en Gerlinde Van Den Houtte uit Wolvertem en Dirk De Donder uit Meise in koor.

De muziekacademie doet ook mee aan het uitwisselingsproject en zal zowel in Meise als in Wolvertem ‘open lessen’ organiseren. De gemeente zorgt daarbovenop ook nog voor een gratis originele estafette tussen de twee centra en extra muzikale animatie.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise