Grimbergen krijgt eigen comedyclub

Vanaf oktober kan je iedere eerste maandag van de maand terecht in de kelder onder het Cultuurcentrum Strombeek voor de King Comedy Kelder. Het is de eerste comedyclub in de Brusselse rand en  omstreken.

‘We organiseren al een paar jaar stand-up comedy-avonden onder de noemer King Comedy. Gezien het succes van het project, vonden we het tijd om een stapje verder te gaan,’ stelt organisator Harald Scheerlinck. Vanaf oktober organiseert King Comedy daarom elke eerste maandag van de maand een comedyavond. ‘Ons concept blijft onveranderd,’ zegt Scheerlinck. ‘Kaartjes zijn nog steeds heel betaalbaar¬†en we bieden kansen aan nieuw talent om samen met de Vlaamse topnamen op een podium te staan.’

Cultuurcentrum

Vanaf dit jaar kiest de organisatie ook voor een vaste locatie: de kelderruimte onder het cultuurcentrum. De zaal wordt iedere maand omgedoopt in een gezellige comedyclub.

‘We hebben een heleboel straffe namen weten te strikken. Onder andere Bert Gabri√ęls en Nigel Williams komen al langs. Ook Dufraing & De Wit zullen in december hun eindejaarsconference brengen op ons podium.’ Op de eerste avond op 7 oktober zal de bekende tv-mentalist Gili zijn nieuwe show op het publiek uitproberen. ‘We zijn erg blij met zijn komst. Gili is √©√©n van de Vlaamse oercomedians en heeft al uitvoerig bewezen een straffe en vooral grappige entertainer te zijn’,¬†besluit Scheerlinck.

Per avond kunnen 80 mensen meegenieten van de show. De organisatie biedt ook een aantal abonnementsformules aan voor de trouwe fans. Kaartjes zijn vanaf nu te koop via www.kingcomedy.be of in de Streekproductenwinkel in Grimbergen.

De organisatie is in handen van oprichter Harald Scheerlinck (Strombeek) en kompaan Gerrit De Bremme (Meise). Beide zijn zelf ook stand-up comedians en treden verspreid over heel Vlaanderen op. ‘E√©n van de grootste drijfveren voor ons project is het feit dat er in de ruime Brusselse rand amper comedy wordt georganiseerd. Daar willen we met onze comedyavonden graag verandering in brengen,’ aldus nog Scheerlinck.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise