Bibliotheekweek in retrokleedje

De ‚Äėbibliotheekweek‚Äô vindt plaats van 12 tot en met 20 oktober en focust op de bib als ontmoetingsplek rond literatuur en informatie. Voor die gelegenheid is de bibliotheek van Meise in een retrokleedje gestopt.

Op zaterdag 12 oktober start de bibliotheek met een verwendag voor alle klanten. Tussen 9 en 13 uur wordt iedereen getrakteerd op een mooie bladwijzer, een hapje en een drankje. In elke afdeling van de bib valt wel iets te beleven. In de huiskamer van de bib (volwassenenafdeling) stellen enkele leners hun favoriete lectuur voor. Om het half uur is een nieuwe spreker aan het woord.

In de vernieuwde vertelhoek van de jeugdafdeling lezen oma’s en opa’s voor aan kinderen van 4 tot 7 jaar. Er is een sessie om 10.30 uur, om 11 uur en om 11.30 uur. De hele voormiddag is er ook een schminkstand voorzien.

De leeszaal is het decor voor een actieve workshop bloemschikken. Maximaal 10 personen kunnen hieraan deelnemen en worden begeleid door Inge Mertens, een specialist in het vak. De workshop is gratis en gaat door van 10 uur tot 11.30 uur. Wie interesse heeft, is verplicht om voor 7 oktober in te schrijven in de bib.

Krantendatabank

Tijdens de bibliotheekweek pakt de bibliotheek ook uit met een aantal extra activiteiten. Vanaf eind september kunnen leners de krantendatabank gratis thuis raadplegen. Voor wie niet zo vertrouwd is met nieuwe digitale toepassingen worden twee infosessies georganiseerd in de bibliotheek. Die vinden plaats op maandag 14 oktober om 14 uur en op woensdag 16 oktober om 18.30 uur.

De bibliotheek organiseert op woensdag 16 oktober ook een lezing over gezonde voeding. Voedingsdeskundige Hilde Demeurie leert welke voedingskeuzes en ‚Äďcombinaties je moet maken om gezond te worden en te blijven. ‚ÄėVrolijk gezond‚Äô geeft een degelijk basis voor een betere levenskwaliteit. De voordracht gaat door om 20 uur in GC de muze van Meise (kostprijs 7 euro).

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise