Zoektocht naar nieuwe uitbater verloopt stroef en dus staat gemeentebestuur zelf achter de tapkraan van sportcafé Bokaal

Omdat er voorlopig geen nieuwe uitbater gevonden wordt voor sportcafé Bokaal in Liedekerke, tapten de burgemeester en schepenen vrijdagavond dan maar zelf de pintjes om de troeven van het café in de kijker zetten.

Sinds de vorige uitbater afgelopen zomer de deur van het sportcafé in het sportcentrum Bokaal achter zich dicht trok, zaten de sporters en bezoekers zonder cafetaria. Omdat de zoektocht naar een nieuwe uitbater na een halfjaar nog niets had opgeleverd, zette de burgemeester en schepenen van Liedekerke zich vrijdagavond zelf achter de toog. Hiermee wilden ze de troeven van het sportcafé in de verf zetten.

Voor de schepenen was het een leuke (nieuwe) ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is. Burgemeester Steven Van Linthout (CD&V) was eerder al cafĂ©baas en keerde zo voor een avondje terug naar de roots. “Het is een goede teambuilding voor het college. En een leuke activiteit, al is het nog hard werken”, klonk het dan ook.

Of de actie van het gemeentebestuur op korte termijn een nieuwe uitbater opleveren, is nog afwachten. “Maar het sportcafĂ© heeft zeer veel mogelijkheden en verschillende troeven”, zegt burgemeester Steven Van Linthout. “Zo zie je vanuit het cafĂ© drie verschillende zalen om naar sport te kijken. Bovendien is er ook een groot terras, een speelweide en een parking aanwezig. Bovendien is het cafĂ© vrij van brouwer en zijn er weinig investeringen nodig.”

In tegenstelling tot andere sportcafetaria’s vallen de activiteiten rond de Bokaal ‘s zomers ook nooit stil. “Het zwembad ligt hier pal naast en er vertrekken ook veel wandelaars en fietsers, er is altijd veel leven. We hopen om snel iemand te vinden. Nu zetten de ouders hun kinderen af en valt er niets te beleven. Een goed draaiend sportcafĂ© is dan ook belangrijk voor de sociale cohesie. Het moet een plek zijn waar je voor of na de training nog even kan afspreken”, aldus Steven Van Linthout.

Het sportcafĂ© zat vrijdagavond dan ook afgeladen vol. Al kon dat ook te maken hebben met de verkoop van oude straatnaamborden. “Recent werden alle straatnaamborden vervangen. We hebben de oude niet meteen weggegooid en nu een grondige kuisbeurt gegeven. Wie dat wou, kon een bord kopen aan vijftien euro. Sommige straatnaamborden gingen als zoete broodjes over de toonbank, van anderen hebben we nog enkele exemplaren over. We zullen ze de komende maand nog te koop aanbieden in het gemeentehuis”, klinkt het. De opbrengst van de verkoop en de omzet van de avond zal het gemeentebestuur later nog aan een goed doel schenken.

Topartikels editie Ninove-Dender