Sinterklaas strijkt neer in Zellik in Huis van de Sint van kleuterschool Het Klimmertje

Enkele bouwpieten hebben samen met de hulp van meester Gert het Huis van de Sint ingericht in een leegstaand lokaal van kleuterschool Het Klimmertje in Zellik. De kinderen kunnen er zien hoe de Sint er leeft en werkt.

Sinterklaas en zijn zwarte pieten brengen ook jaarlijks een bezoekje aan de vrije kleuterschool Het Klimmertje in Zellik. In de aanloop naar 6 december wordt de inkomhal van de school altijd feestelijk ingericht. Maar de grote droom van meester Gert van de derde kleuterklas was om op school een echt Huis van de Sint in te richten. En dankzij enkele bouwpieten die hem ‘s nachts zijn komen helpen, kon hij zijn droom verwezenlijken.

“In een leegstaand lokaal naast de school nam de Sint nu zijn intrek”, legt meester Gert uit. “Sinterklaas is hier niet echt aanwezig maar de kinderen kunnen hier komen kijken hoe hij woont, leeft en werkt. Het is eigenlijk een groot belevingshuis.” De schoolkinderen zien er hoe het inpakken van cadeautjes verloopt, kunnen het grote boek van de Sint en zijn werkbureau bekijken, zien er de kleding van de pieten hangen en kunnen al eens proeven van het snoepgoed dat de Sint uitdeelt.

Sinterklaas brengt op 5 december een bezoekje aan Het Klimmertje, tot dan blijft het Huis van de Sint dan ook zijn werkplek. “De tekeningen van de kinderen aan de Sint gaan we hier ophangen en ook de cadeautjes voor de verschillende klassen komen hier toe. Alles is zo echt mogelijk”, is meester Gert trots.

De school betrekt ook de ouders in het gebeuren. “Er wordt niet echt les gegeven in het Huis van de Sint maar aan het einde van de schooldag trekt er wel telkens een klasje naar daar. De ouders kunnen hun kind daar dan ophalen en maken zo ook kennis met het Sinterklaashuis. De kinderen zijn alvast heel enthousiast dus ik hoop dat Sinterklaas hier volgend jaar terugkeert”, is ook meester Gert enthousiast.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk