Vijftigtal streekproducenten promoten komende zondag hun producten in Liedekerke

Supportersclub VKL-Daatmet trekt de kar voor de eerste streekproductenmarkt in Liedekerke. Komende zondag 14 augustus kan je langs de Sportlaan meer dan vijftig standhouders terugvinden.

Het waren de provincie Vlaams-Brabant en Pajottenland+ die in 2021 een oproep lanceerden om streek- en hoeveproducten meer op de kaart te zetten. Bij supportersclub VKL-Daatmet uit Liedekerke zagen ze dat idee wel zitten en zo kan je op zondag 14 augustus genieten van de eerste streekproductenmarkt onder de noemer Liedekerke Feest!.

“We organiseren de markt ter hoogte van de Sportlaan en café Daatmet”, zegt organisator Johan Plas. Met meer dan vijftig lokale producenten is het nu al een succes. “We hadden nooit gedacht dat er zoveel standhouders zouden inschrijven. Niemand verkoopt ook dezelfde producten, het zijn allemaal eigen, ambachtelijke producten.”

De streekproductenmarkt is open tussen 11 en 18 uur. Voor de jongsten is er een hele dag kinderanimatie en om 19 uur is er nog een optreden van Nicky Jones. “En dankzij wandelclub Step by Step kan je vanaf 7 uur ‘s ochtends vertrekken voor een uitgestippelde wandeling. Aan het café kan je ook inschrijven voor een streekverkenning per scooter”, legt Johan uit.

Verschillende verenigingen en vrijwilligers hebben mee hun schouders onder het project gezet. Het belooft alvast een zonnige zondag te worden, maar de Sportlaan biedt voldoende schaduw en er zullen ook verschillende eet- en drankstandjes zijn. “Hopelijk is dit het begin van iets jaarlijks”, zegt schepen van Markten Joris Poppe (Open VLD). “Het sluit mooi aan bij alle andere activiteiten die we in Liedekerke organiseren.”

De Sportlaan zal zondag ter hoogte van café Daatmet afgesloten zijn. Parkeren kan op de parking van de schaatsbaan.

Topartikels editie Ninove-Dender