Nieuwe naam voor plein naast Sint-Niklaaskerk

De Liedekerkenaar heeft gekozen, het plein gelegen tussen de Sint-Niklaaskerk en de Opperstraat dat nu voornamelijk dienst doet als parking heeft een nieuwe naam gekregen. “Via het burgerparticipatieplatform Hoplr hebben we een bevraging gehouden bij onze inwoners. We kwamen van een lange lijst met voorstellen tot een shortlist met drie namen. Tijdens die finale in december kozen de deelnemers voor de naam ‘Oud-strijdersplein’. Wat op zich een logische keuze is gezien het oud-strijdersmonument op dat plein”, zegt schepen Dirk Lodewijk (SP.A). Aan de burgerparticipatie via Hoplr namen uiteindelijk 324 personen deel. 54 procent van hen koos voor de naam ‘Oud-strijdersplein’. De gemeente Liedekerke wil het platform Hoplr in de toekomst nog vaker gaan gebruiken voor dit soort dingen. Om het dan ook te promoten liep de wedstrijd enkel via Hoplr.

Topartikels editie Ninove-Dender