Liedekerke: 28-jarige aangehouden voor moord op baby

De 28-jarige K.A. uit Liedekerke werd in de nacht van 26 op 27 augustus aangehouden voor moord op haar pasgeboren baby. K.A. had zich op woensdag 26 augustus aangeboden in het ziekenhuis voor verwondingen van gynaecologische aard.

Haar verklaringen tegenover de arts en de vaststellingen waren dermate verontrustend dat de lokale politie werd verwittigd. Die verwittigden op hun beurt het parket. Het parket besliste tot de ondervraging van de jonge vrouw en tot een huiszoeking in haar woning.

In de woning van K.A. werden menselijke resten van een pas geboren baby aangetroffen. Hierop werd een onderzoeksrechter gevorderd. Het parket, de onderzoeksrechter, het labo van de federale politie, de wetsdokter en de lokale recherche van de lokale politie zijn ter plaatse afgestapt.

K.A. werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De onderzoeksrechter heeft op 27 augustus 2020 beslist K.A. onder aanhoudingsmandaat te plaatsen. Ze zal binnen de 5 dagen voor de raadkamer te Brussel moeten verschijnen. Uit het onderzoek is gebleken dat K.A. naar alle waarschijnlijkheid alleen gehandeld heeft en dat de andere familieleden die op hetzelfde adres verbleven niets van de feiten afwisten. Verder onderzoek zal klaarheid moeten brengen over de precieze omstandigheden en de geestesgesteldheid van K.A

Topartikels editie Ninove-Dender