Fonteinen op Grote Markt even stilgelegd voor bestrijding algen

Heel wat Vilvoordenaars hebben zich de voorbije dagen afgevraagd wat er aan de hand is met de fonteinen op de Grote Markt. Die lagen stil en de stenen sloegen bruin uit. Blijkt dat het gaat om een product tegen algengroei.

“Omdat de fonteinen zeker tijdens deze hete zomer dag in dag uit zijn blijven werken bleven de stenen permanent nat en is er een soort algengroei ontstaan”, legt schepen van Openbare Werken Katrien Vaes (Open VLD) uit. “Die algen zijn niet echt zichtbaar maar de ondergrond is er wel glad door geworden. Er zijn een aantal opmerkingen over binnengekomen via het infoloket en we werden er ook over aangesproken. Kinderen lopen of fietsen al eens door de fonteinen en daarbij zijn blijkbaar toch een aantal valpartijen gebeurd, gelukkig zonder erg.”

De stad heeft daarop beslist om toch preventief in te grijpen.”Onze dienst Wijkonderhoud heeft de algen verwijderd en een biologisch product gebruikt. Intussen zijn de fonteinen terug in gang gezet en is ook het product verdwenen.”

De fonteinen op de Grote Markt werken overdag van eind maart tot eind oktober. Ze worden aangestuurd vanuit het stadhuis, normaal via een wifi-verbinding maar omdat die nogal eens hapert veelal handmatig.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise