Louis Meert (Ternat) overleden

TERNAT – In Ternat overleed Louis Meert, oud-strijder en oudste mannelijke inwoner van Ternat. Louis werd 102 jaar. Hij vocht mee in de Tweede Wereldoorlog en ging later aan de slag als radiotelegrafist. Ondanks zijn hoge leeftijd was Louis Meert een fan van de moderne technologie. Zo had hij een Facebookaccount en tokkelde hij maar wat graag op zijn iPad.

PAMEL – De kerk van Pamel is sinds vorige week afgesloten uit veiligheidsoverwegingen. De vieringen zijn overgebracht naar de kerk van Ledeberg. Op vrijdag 28 juli viel een halve baksteen uit het plafondgewelf van de linkse zijbeuk pardoes op een van de stoelen. Om elk risico te vermijden, werd de kerk voorlopig afgesloten. Monumentenwacht kwam intussen ter plaatse om de toestand in te schatten. Wanneer de kerk van Pamel kan heropenen, blijft voorlopig nog een groot vraageken.

LIEDEKERKE – Brandstoffen Vaeyens werd opnieuw het slachtoffer van oplichters die facturen van het bedrijf vervalsten. Ze gebruiken de gebruikelijke truuk: facturen uit de postbus vissen en het rekeningnummer vervangen door dat van een eigen rekening. Gisteren kreeg het bedrijf echter een telefoontje van een klant, die meldde dat het rekeningnummer op de facturen aangepast was. Brandstoffen Vaeyens uit Liedekerke werd in oktober vorig jaar ook al slachtoffer van dezelfde oplichterspraktijken.

OPWIJK – Zaterdagnacht werden op het Eeksken drie automobilisten betrapt op dronken rijden. Er werden slechts negen wagens gecontroleerd. De beschonken chauffeurs mochten hun rijbewijs inleveren.

Topartikels bij Goeiedag.be