Kerk van Pamel gesloten uit veiligheidsoverwegingen

De Sint-Gaugericuskerk van Pamel is gesloten nadat er scheuren in het plafond ontdekt werden.

Op vrijdag 28 juli ontdekte pastoor Hans Decancq dat er een halve baksteen uit het plafond van de kerk gevallen was. “We waren een huwelijk aan het voorbereiden en toen zag ik wat puin op een stoel in de linkerzijbeuk van de kerk liggen. Daar lag een halve baksteen bij. Voor de zekerheid hebben we de zijbeuk afgesloten, maar het huwelijk kon wel doorgaan”, zegt pastoor Decancq.

KerkPamel-3

 

Dat weekend gingen er ook nog een begrafenis en twee misvieringen door, maar toen de pastoor het plafond met een verrekijker verder onderzocht, merkte hij verschillende scheurtjes op. “Daarom hebben we besloten de kerk af te sluiten voor het publiek”, zegt Decancq. “We hebben Monumentenwacht laten komen om de situatie te onderzoeken. Nu is het wachten op de resultaten en nadien moeten we bekijken hoe alles kan hersteld worden. Hoe lang de kerk gesloten blijft, weten we niet. Maar we willen geen enkel risico nemen”, aldus de pastoor.

De misvieringen, begrafenissen en huwelijken worden verplaatst naar de kerk van Ledeberg.

 

 

 

Topartikels editie Ninove-Dender