Rustig rijden in een riksja

De riskja, een tweewielig karretje getrokken door een voetganger, een fiets of een bromfiets, is een populair vervoermiddel in de steden van Zuidoost-Azië. Op voorstel van Groen Asse heeft de gemeenteraad een fietsriksja gehuurd voor een week. Schrik dus niet als je Assese senioren ontmoet die door een moedige fietser worden rondgereden.

A Riksja 2Groen Asse stelde op de gemeenteraad voor om zo’n riksja aan te kopen om senioren uit hun immobiliteit te halen. De gemeenteraad en de OCMW-raad hadden wel oren naar het voorstel. Toch werd beslist eerst een elektrisch ondersteunde riksja te huren voor een testweek. Nadien zal het OCMW beslissen of het zo’n ongewoon voertuig wil aanschaffen.

Er moet natuurlijk voldoende interesse zijn bij de senioren en er moeten ook vrijwilligers gevonden worden om hen rond te rijden. Jean Junius en Lena Moens waren alvast enthousiast toen we hen dinsdagnamiddag ontmoetten. Warm ingeduffeld werden ze rondgereden door Groen gemeenteraadslid Edward Van Keer, de man die het riksjavoorstel had gelanceerd.

Het OCMW beschikt nog tot maandag 14 augustus over deze elektrisch ondersteunde riksja. Wie een ritje wil maken (als passagier of als fietser) kan contact opnemen met OCMW via mail (voorzitter@ocmw-asse.be) of telefoon (02 452 80 67).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk