Werken aan fietspad Gentsesteenweg (N9)

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt van 9 tot en met 17 augustus de toplaag van het fietspad van de Gentsesteenweg (N9) in Asse. De werken vinden plaats tussen het kruispunt met Neerheide (Asse-ter-Heide) en dat met de Nerviersstraat (Wijndruif) aan de kant rijrichting Asse. Tijdens de werken blijft de hinder voor het verkeer en de fietsers beperkt.

De toplaag van het bestaande vrijliggende fietspad in beton wordt over een afstand van 2 km afgefreesd en vervangen door een nieuwe toplaag in zwarte asfalt. De freeswerken vinden plaats op 9 en 10 augustus. Op 11 augustus voert de aannemer voegwerken uit. Op 16 of 17 augustus voert de aannemer de asfaltering uit. Die werken zijn afhankelijk van de weersomstandigheden omdat het asfalt voldoende tijd moet krijgen om te drogen.

Maatregelen voor het verkeer

De werken aan het fietspad veroorzaken geen hinder voor het autoverkeer. De aannemer werkt met korte werfzones van 50 m die telkens opschuiven op het fietspad en de parkeerstrook. Fietsers kunnen de werfzone passeren via de rijweg of de parkeerstrook. Tijdens de werkzaamheden geldt er een parkeerverbod aan de kant rijrichting Asse.

Foto: Google Maps

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk