Nieuw fotoboek: 'Liedekerke Oud & Nieuw'

In de raadzaal van het gemeentehuis werd vrijdagavond het fotoboek ‘Liedekerke Oud en Nieuw’ voorgesteld, een uitgave van het Liedekerks Heemkundig Genootschap.

Het boek is een uitvloeisel van de tentoonstelling van de Liedekerkse heemkring een jaar geleden tijdens Opperstraat-kermis.

De collectie oude Liedekerkse foto’s is niet zo ontzettend groot en dus werden de voorbije jaren al meermaals oproepen gelanceerd aan de Liedekerkenaren om oude schoenendozen met vergeelde foto’s op te zoeken en ze ter beschikking te stellen van de heemkring, om de foto’s in te scannen.

Referentiewerk

Het fotoboek zet oude en nieuwe straatbeelden in Liedekerke naast elkaar, waarbij het Fotografencollectief Appelterre bereid werd gevonden om de nieuwe foto’s te nemen. ‘De contrasten zijn bijwijlen enorm. Stegen werden straten, op plaatsen met schrijnende leefomstandigheden staan nu bungalows en nieuwbouw’, zegt voorzitter Paul Smet.

Burgemeester Luc Wynant (CD&V) noemt het boek een nieuw referentiewerk, in opvolging van het boek ‘Liedekerke vroeger en nu’ uit 1967 van meester Maurice.

Het boek kost 35 euro en is te verkrijgen via het Liedekerks Heemkundig Genootschap.