Paddenbroek laat proeven van de herfst

Het natuurgebied De Paddenbroek staat zondag 13 oktober in het teken van de herfst. De fruitpers-op-wieltjes van Houtlandse Tuinsappen komt dan langs in Gooik.

Reservatie is verplicht. Vermeld bij reservatie het aantal kilo fruit (minstens 75 kilo). Voor elk vaatje betaal je 5,50 euro, vanaf 500 liter 5 euro (waarde 0,50 euro kartonnen doos inbegrepen). Reserveren: 050 78 11 94, info@houtlandsetuinsappen.be

Workshop ‘Lang leve de appel’

Deze vorming gaat over enerzijds voedselverspilling en anderzijds over appelverwerking. Tijdens het eerste deel van de vorming worden deelnemers ondergedompeld in de problematiek van voedselverspilling.

Het tweede deel legt de focus op de appel en zijn mogelijke verwerkingen. Iedere deelnemer gaat naar huis met een potje zelfgemaakte appelmoes, appelsalsa, appelcrème, of appeljam.

Velt focust op de appel om voedselverspilling tegen te gaan. Veel hoogstamfruit blijft onaangeroerd en verrot zonder er naar om te kijken. Het gevaar bestaat erin dat oude rassen worden uitgeroeid omdat men niet weet wat men ermee kan doen. Hierop biedt de workshop een antwoord.

De workshop, van 13 uur tot 15.30 uur, is gericht op eigenaars van fruitbomen, liefhebbers van verwerkers en mensen met een teveel aan fruit.

De kostprijs bedraagt 6 euro voor niet-leden, 3 euro voor leden van Velt en De Paddenbroek. Reserveren is verplicht en kan op 02-306.45.62, 0497-41.22.15 of info@paddenbroek.be. De plaatsen zijn beperkt.