FOTO'S: Liedekerkse scholen getrakteerd op kermisrondje

Het gemeentebestuur trakteerde op vrijdagvoormiddag alle kinderen van de Liedekerkse basisscholen op twee gratis kermisritjes. De kids konden kiezen uit verschillende kermisattracties.

Voor de allerkleinsten waren de vliegmolen, kindertrein en kindermolen geopend. De kinderen vanaf het 1e leerjaar konden hun hartje ophalen op verscheidene uitdagende attracties, zoals de Pop Corn Party, Aqua-fun balls, Space Bob, én ook een viskraam, met tal van leuke prijzen voor de klas.

Om de veiligheid van de kinderen te garanderen werd de Opperstraat volledig verkeersvrij gemaakt, en hielden de vier gemeenschapswachten een oogje in het zeil.

Jacky Delcour (coördinator Kermis Opperstraat) en Mies Michiels (jeugdconsulente) waren aanwezig om de scholen te verwelkomen en alles in goede banen te leiden.

‘In het verleden kwamen enkel de kleuterklasjes op vrijdagvoormiddag naar de molen, maar dit jaar konden de kinderen tot en met het zesde leerjaar zich volledig uitleven op verschillende kermisattracties. Dit initiatief werd uiterst positief onthaald door de leerkrachten en directies. Alle kinderen waren dolenthousiast. Zeker voor herhaling vatbaar, dus’, aldus Jacky Delcour.