Weergoden sparen Tinga Tinga (+ video)

Voor het negende jaar op rij had zaterdag het wereldcultuurfestival Tinga Tinga plaats in het Warandepark van Liedekerke. De weergoden waren het festival goed gezind, en zorgden ervoor dat het wereldcultuurfestival het gepaste tropische en exotische sfeertje mee kreeg waarvoor het ook staat. Hiermee werd tevens een mooie muzikale zomerperiode afgesloten.

‘Als we samen kunnen feesten, kunnen we ook samen-leven’, is de ludieke geest achter het multiculturele muziekfeest Tinga Tinga. Iedereen gewoon gezellig samenbrengen en laten genieten.

Voor de muzikale optredens zorgden het Oostendse Rumtown, de Cubaanse single-songwriter Maria Antonia Sabater en Sebi Lee. Bij de lekkernijen was er keuze uit Vlaamse smoutebollen, Marokkaanse vleeslekkernijen en Afrikaanse typische proevertjes.

Voor stichtend organisator en programmator Ludwig Huybrechts, die zich altijd bescheiden op de achtergrond hield, werd het meteen zijn laatste editie. ‘Tijd om het over te laten aan een jonge generatie’, vindt hij.