Gooik, Lennik en Pepingen vragen aandacht voor klimaatopwarming

De gemeenten Gooik, Lennik en Pepingen hebben sinds eind april een rode lijn op de gevel van een aantal gemeentelijke gebouwen. Deze rode lijn stelt een wereldwijde stijging van de zeespiegel van 2 meter voor. De gemeenten nemen namelijk deel aan het project ‘Oceans are rising, so get informed’. Zo wordt de klimaatopwarming op een constructieve manier in de aandacht gebracht. “We zetten in op duurzaamheid”, klinkt het. “Samen met de burgers, verengingen, adviesraden en scholen zetten ze regelmatig acties op touw voor een duurzame en rechtvaardige samenleving. Deze acties zijn een eerste stap richting een klimaatvriendelijke omgeving. Maar er zijn nog heel wat opportuniteiten. Daarom is het belangrijk het klimaat onder de aandacht te blijven brengen, met verschillende acties, waaronder deze met de opvallende rode lijn.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland