Lennik blikt terug op zeer succesvolle ‘Maand van de Markt’

Eersteklas shopping van lokale, kwalitatieve en verse producten in een gezellige sfeer? Dat vind je op dinsdagvoormiddag op de wekelijkse markt in het centrum van Sint-Kwintens-Lennik en op zaterdagnamiddag op de boerenmarkt in Gaasbeek. In de maand april hebben we onze marktkramers extra in de kijker gezet.

Tijdens de ‘Maand van de Markt’, kregen de bezoekers bij hun aankoop een invulbon. Onder het motto ‘hoe meer aankopen, hoe meer kans op winst!’ werden de mensen gestimuleerd hun boodschappen op de markt te doen waardoor onze markten een mooie boost kregen.

Op de wekelijkse markt werden maar liefst 955 bonnen ingediend. De boerenmarkt was goed voor 715 bonnen.

Uit al deze deelnames trekken we 30 winnaars, waarvan 15 voor de wekelijkse markt en 15 voor de boerenmarkt, die in de prijzen vallen en binnenkort waardebonnen ontvangen.

Om deze prijzenpot te spijzen, bundelde de gemeente Lennik haar krachten met de gemeente Pepingen. Pepingen beschikt zelf niet over een wekelijkse markt, maar heeft veel marktkramers die ook op de Lennikse markten staan.

Maand van de Markt is een actie onder impuls van de provincie Vlaams-Brabant,  Vlaamse Federatie Ambulante Handel Straffe Streek en de Korte Keten.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland