Lennik Zomert wordt 12 weken aan evenementen in de Dekenijtuin

De gemeente Lennik organiseert samen met verschillende verenigen, horecazaken en winkels de komende 12 weken ‘Lennik Zomert’. De Dekenijtuin wordt zo het decor van niet enkel de EK-matchen van de Rode Duivels, maar ook tal van andere activiteiten. Voor tickets zal je nog even geduld moeten uitoefenen. Maar, wij zijn er al zeker van: een fijne zomer zal het zeker worden.

Vooruitzichten naar een zomer als enkele jaren geleden kan ons helaas nog niet geboden worden. Het alternatief mag echter niet onder doen. Na een donkere periode van lockdowns en thuiswerken, biedt de gemeente haar inwoners wat extra zuurstof aan. Sinds de aftrap van het EK 2021, afgelopen zaterdag, tot midden september plant de gemeente Lennik samen met verenigingen en Lennikse handelaars verschillende kleinschalige zomer-evenementen in de Dekenijtuin. De gemeente biedt deze gemeentelijke Dekenijtuin een zomer lang gratis aan en tovert deze om tot een ruimte waar publiek coronaproof ontvangen kan worden. 

Groot risico

400 personen, tafels van vier en blijven zitten: dat zijn momenteel nog steeds de regels waar we ons aan moeten houden. Maar, als de regels versoepelen, kunnen de aanpassingen snel doorgevoerd worden. “We zijn de evenementen voor deze zomer al drie maanden lang aan het plannen”, zegt schepen Johan Limbourg (Open Vld). “Het risico was natuurlijk groot zo ver op voorhand, want je weet nooit wat er wel of niet zal mogen. En wat een geluk dat we dat risico toch hebben genomen. Nadat de Lennikse Feesten al twee jaar weggedoken in de koelkast zitten, kunnen we trots melden dat Lennik Zomert 12 weken feest wordt!”

Lennik Zomert wordt 12 weken aan evenementen in de Dekenijtuin

Op die manier is er voor de Lennikenaar altijd wel iets te doen en krijgen lokale verenigingen en handelaars de mogelijkheid iets extra op de planning te zetten. Ook al beschikken zij zelf niet over een geschikte locatie beschikken waar ze een groter publiek kunnen ontvangen, de Dekenijtuin staat voor hen klaar. Zij ontvangen bovendien ook een vergoeding voor hun geleverde diensten, wat extra mooi meegenomen is. Het volledige kostenplaatje wordt daar bovenop volledig gedragen door de gemeente Lennik om die last van de verenigingen alvast weg te nemen. 

Programma

Op het programma van Lennik zomert staan naast het EK ook optredens met onder meer Cleymans & Van Geel, Mama’s Jasje, Sandra Kim en Gene Thomas. Verder worden er ook verschillende workshops van Ferm, gezins- en kindernamiddagen, goochelshows en een extra optreden van Bram & Lennert georganiseerd, als alternatief van het jaarlijkse ‘Lennik Swingt’. Als laatste wordt er dit jaar ook opnieuw Prinstreffen georganiseerd. Hierbij worden tal van oldtimer wagens en bromfietsen uit alle hoeken van België tentoon gesteld op het Masiusplein. Autonautic zal hierbij ook drie van z’n meest exclusieve wagens tentoon stellen. 

Nog goed nieuws: de jaarlijkse kermis op de Markt zal dit jaar naar alle waarschijnlijkheid ook opnieuw kunnen plaatsvinden.

De activiteiten in de Dekenijtuin zullen steeds plaatsvinden tussen 8 en 23.30 uur, afhankelijk van het type evenement. Bij slecht weer zullen de evenementen nog kunnen plaatsvinden, want de gemeente wil zich zo goed mogelijk aan het programma houden. Behalve bij stormweer natuurlijk, zoals we afgelopen weken nog gezien hebben. De ticketverkoop zal in verschillende fases verlopen, want de evenementen zijn te ver gespreid. Er wordt alvast meegedeeld dat alle geïnteresseerden zowel de gemeentelijke Facebook– en Instagrampagina als de Facebookpagina van Lennik Zomert in het oog moeten houden voor alle updates rond de ticketverkoop en het programma.

Lennik Zomert wordt 12 weken aan evenementen in de Dekenijtuin

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland