Zelf skatepark bouwen

Enkele skaters zijn volop aan de slag met de bouw van een skatepark achter de sporthal Jo Baetens. Een mix van verschillende skatestijlen zal er beoefend kunnen worden.

Concrete Dreams van Bruno Van Wilderode is enkele weken bezig geweest met de bouw van het skatepark. Hij is net zoals iedereen van het team een skater. “En bij Concrete Dreams voelen we ons vooral artiesten en kunstenaars”, zegt Bruno. “We willen niet echt onder de noemer van ‘den bouw’ gebracht worden, al volgen we uiteraard wel de regels uit die sector.” Hij heeft zelf ook heel wat ervaring.

“Zestien jaar ben ik hiermee bezig”, zegt hij. “De eerste jaren werkte ik wel als freelancer en zat ik in Duitsland en Frankrijk, maar ook in ‘the States’ en in Zuid-Amerika. Concrete Dreams bestaat intussen een tiental jaar.” Na Lennik begint hij met zijn team in Gent aan een van de grootste skateparken van Europa.  “Hier in Lennik combineren we twee stijlen: street en bowl”, luidt het.

“Dat is ideaal voor beginners, maar ook gevorderden zullen zich kunnen uitleven. Het zal in ieder geval plezant worden.” Elk project begint met een tekening. “Meestal krijgen we bij de aanbesteding wel al enkele richtlijnen mee op basis van bevragingen bij de lokale skaters”, gaat Van Wilderode verder. “Maar nadien zit ik ook nog altijd eens samen met die skaters om tot een definitief ontwerp te komen.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland