De Boot vaart nu officieel

Vrijdag na de schooluren werden de nieuwe lokalen van de gemeentelijke basisschool De Boot officieel in gebruik genomen. Het betreft een school met alles erop en eraan, inclusief een feestzaal met volledig uitgeruste keuken en aparte ruimtes voor buitenschoolse kinderopvang. Een project dat in het totaal 9 miljoen euro heeft gekost, waarvan 5,1 miljoen gesubsidieerd.

OPWIJK Logo De BootBurgemeester Albert Beerens verklaarde fier te zijn op zo’n mooi en allesomvattend project. Hij wees terloops ook op de inspanningen die de gemeente heeft geleverd voor de vrije basisscholen in Mazenzele en NIjverseel.

Schepen van onderwijs Joske Vermeiren schetste de geschiedenis van het dossier. Van de aanstelling van Haviland als projectbegeleider (2015), over de eerste afbraakwerken en eerstesteenlegging (2017) tot de uiteindelijke afwerking en de verhuis in november 2019.

De schoolsite beschikt nu over 3 gebouwen voor kleuter- en basisonderwijs, IBO kinderopvang, een administratief gedeelte en een polyvalente zaal,  dit alles verbonden met een luifelstructuur. De school zelf telt 12 kleuterklassen, 18 klassen voor basisonderwijs, 2 zorgklassen, een leraarslokaal, secretariaat, directie en ICT ruimte, een refter/feestzaal met polyvalente ruimte en volledig uitgeruste keuken. Er is ook de mooie speelplaats die werd ontwikkeld in samenspraak met leerlingen, leerkrachten en oudervereniging.

136 kleuter en 356 leerlingen lopen nu school in De Boot. Er zijn ook een veertigtal personeelsleden. Schepen Vermeir mocht ook het nieuwe logo van de school onthullen.

OPWIJK De Boot 2

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk