Felxibeler parkeren in Lennik vanaf 1 juli

Op 1 juli gaat in het centrum van Sint-Kwintens-Lennik een flexibeler parkeerbeleid in. De parkeerzones worden niet gewijzigd. In de blauwe zone wordt de parkeerduur uitgebreid tot maximaal 2 uur.

Binnen de zone betalend parkeren mag je vanaf 1 juli maximaal 4 uur parkeren. De eerste 20 minuten parkeren blijven gratis.

Bewoners met een bewonerskaart in de blauwe zone, kunnen dan parkeren in alle blauwe zones in het centrum van Sint-Kwintens-Lennik. Voor bewoners met een bewonerskaart in de betalende zone wijzigt er niets. Naast de bestaande bewonerskaarten kunnen niet gedomicilieerde zaakvoerders parkeerkaarten aanvragen.

Het parkeren blijft gratis op zon- en feestdagen, op 11 juli en voor personen met een beperking met een geldige parkeerkaart.

Om elektrisch rijden te stimuleren worden twee parkeerplaatsen voor elektrische voertuigen voorzien op de Markt. Later wordt voor die voertuigen ook een laadpaal geplaatst.

De inwerkingtreding van het nieuwe parkeerbeleid liep vertraging op door een klacht van gemeenteraadslid Gun Mignon (N-VA-Lennik²) bij de gouverneur van Vlaams-Brabant en het departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW).

“De gouverneur heeft dit dossier ten gronde onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat de beslissing van de gemeenteraad rechtsgeldig was”, zegt schepen van Mobiliteit Yves De Muylder (LB). “Alle fracties behalve N-VA-Lennik¬≤ waren voor. Bovendien moet worden benadrukt dat de administratie de wetten en aanbevelingen van de hogere overheid strikt en volledig opvolgde om de visie van het bestuur uit te werken.”

Na overleg tussen de gemeente en MOW werd op 15 juni het parkeerreglement, dat werd aangenomen door de gemeenteraad op 22 februari, integraal en ongewijzigd goedgekeurd.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland