Drama Lennik: moeder blijft in cel (+ video)

De Raadkamer heeft vandaag de aanhouding bevestigd van Sonja Thioro Mbow (35), de vrouw uit Lennik die ervan verdacht wordt haar drie kinderen te hebben omgebracht.

De vrouw zelf blijft zeggen dat het een ongeluk was en dat ze niet wist dat drie van haar dochters in het gebouw zaten dat ze in brand heeft gestoken. Dat verklaarde haar advocaat, meester Frederick Clement de Cléty, aan de Brusselse raadkamer.

De drie kinderen van twee, vier en zes jaar oud, kwamen woensdag om bij een brand in een bijgebouw van de woning in de Zwartenbroekstraat.

Bij haar eerste ondervraging door politie en onderzoeksrechter weigerde de vrouw een verklaring af te leggen, maar intussen deed ze dat wel.

‘Ze geeft toe dat ze brand gesticht heeft in dat gebouwtje maar ze wist niet dat de kinderen daar aanwezig waren’, zegt meester Clement de Cléty. ‘De kinderen speelden daar vaak. Ze was die dag enkel boos op haar echtgenoot.’

Volgens de advocaten verliep de relatie tussen beide partners allesbehalve goed. ‘De politie kwam de voorbije jaren meer dan 25 maal tussen voor partnergeweld’, vervolgt meester Clement de Cléty. ‘Mijn cliënte stuurde aan op een echtscheiding, maar wou die in alle rust laten verlopen.’

De verdediging van de vrouw ontkent dat zij een bijzondere relatie zou gehad hebben met haar huisarts, zoals door haar echtgenoot beweert. ‘Ze had weliswaar depressieve buien maar ze was niet echt depressief en zeker niet agressief. Wat de rol van de sociale diensten in het hele verhaal is geweest, zal het verdere gerechtelijk onderzoek moeten uitwijzen.’


Lees ook: