Mark Grammens overleden

LIEDEKERKE – In zijn woning in Liedekerke overleed gisterenmiddag de 84-jarige journalist en publicist Mark Grammens. Sinds 1956 ging hij aan de slag als journalist. Hij was een voorstander van de ‘doortastende journalistiek’ en stak zijn Vlaamse maar ook linkse sympathiën niet onder stoelen of banken.

WOLVERTEM – Van 14 augustus tot 19 september is het recyclagepark in Wolvertem gesloten. De afvalintercommunale en uitbater Incovo laat er verbouwingen uitvoeren zodat het recyclagepark voldoet aan de milieuvoorwaarden. Inwoners van Groot-Meise kunnen intussen terecht op het recyclagepark van Incovo in de Beemden in Londerzeel. De openingsuren, tarieven en sorteerregels zijn dezelfde, maar mensen moeten er die maand wel rekening mee houden dat er mogelijk langere wachttijden kunnen zijn.

MERCHTEM/STEENHUFFEL – KSA-Merchtem stelde zijn lokalen ter beschikking van de Chiromeisjes uit Steenhuffel. Op hun oorspronkelijk kampterrein aan de Ourthe in Luxemburg vielen al verschillende zieken en dat risico wilden de Chiromeisjes uit Steenhuffel niet nemen. De Chiro groep zit nu aan het KSA lokaal in Merchtem. Met de hulp van de ouders en de oud-leiding maakt Chiro Klaas er een plezante week van in eigen streek.

DWORP – AMC De Toekomst uit Dworp schuift de site voor haar motorcross op 30 juli lichtjes op. Na jarenlang de Kesterheide gebruikt te hebben, moesten de organisatoren van de motorcross vorig jaar uitwijken naar de Daalstraat in Kester. En dit jaar schuift het evenement op naar de grond naast boerderij ‘Hof te Wijngaard’ van de familie Heremans.

DILBEEK – In Dilbeek is een rijstrook van de Ninoofsesteenweg richting Ninove afgesloten voor het verkeer. Ter hoogte van het tankstation, aan huisnummer 9, is een onderspoeling van het wegdek vastgesteld. Het is nog niet duidelijk hoe lang de rijstrook afgesloten blijft, dat zal afhangen van de ernst en de schade.

Topartikels bij Goeiedag.be