Douwe Egberts sluit fabriek Grimbergen (+ video)

Douwe Egberts heeft bekendgemaakt dat het zijn fabriek langs de Brusselse Ring in Grimbergen begin volgend jaar gaat sluiten. Er staan 274 van de 464 banen op de tocht.

Het koffiebedrijf Jacobs Douwe Egberts ziet geen toekomst meer in de site. Het personeel werd deze voormiddag ingelicht over de plannen van het bedrijf.

De activiteiten in Grimbergen, waar de coffeepads worden geproduceerd, worden overgebracht zijn naar andere sites binnen het toeleveringsnetwerk van Douwe Egberts. “Het is commercieel niet langer houdbaar om de Grimbergensite uit te baten in de huidige context van het vernieuwde toeleveringsnetwerk”, aldus het bedrijf.

“Het is met veel spijt dat we deze intentie om de fabriek in Grimbergen te sluiten aankondigen. Sinds de oprichting in 1973 heeft de fabriek in Grimbergen een belangrijke rol gespeeld in de levering van koffie in West-Europa. Hoewel we het harde werk van onze Belgische medewerkers zeer waarderen en erkennen, geloven we dat dit een noodzakelijke stap is om onze toekomstige business in de regio te verstevigen.”

Er volgt vanaf maandag een informatie- en consultatiefase met de vakbonden, volgens de wet-Renault. Het bedrijf belooft alvast dat de betrokken medewerkers “de meest effici√ęnte ondersteuning krijgen” in geval de sluiting bevestigd wordt.

Volgens de vakbonden is de verslagenheid bij de werknemers erg groot. De werknemers krijgen vrij tot en met morgen. De productie wordt pas maandag hervat.

In Grimbergen zou nog een deel van de administratie overblijven waarin 190 bedienden aan de slag kunnen blijven, maar daarvoor zou worden uitgekeken naar een kleiner gebouw.