David Bowie-sterrenbeeld van MIRA is wereldnieuws

Radiozender Studio Brussel ging op zoek naar een manier om de iconische zanger, die op zondag 10 januari overleed na een lange strijd tegen kanker, te eren. Studio Brussel riep hierbij de hulp van de Grimbergse volkssterrenwacht MIRA in en die bakende zeven sterren af. Samen vormen die sterren de iconische bliksemschicht. Het sterrenbeeld staat, heel toepasselijk, in de buurt van de planeet Mars.

Het universum keerde gedurende Bowie’s zijn hele carrière terug in zijn werk. Zijn eerste hit was het nummer Space Oddity en de zanger brak echt door met het karakter Ziggy Stardust, een buitenaardse rockster. Titels van andere hits zijn Starman en Life on Mars.

Op de cover van zijn album Aladdin Sane staat Bowie met een roodblauwe bliksemschicht op zijn gezicht getekend. Zijn laatste album, dat vlak voor zijn dood uitkwam, heet Black Star.

Het sterrenbeeld van Bowie bestaat uit zeven sterren. De constellatie werd volgens Philippe Mollet van MIRA op het exacte tijdstip van Bowies overlijden vastgelegd.

“Tot onze verbazing zagen we dat de “Stardust for Bowie”-website intussen internationale weerklank kreeg, maar ook – helaas eigen aan het internet – dat één en ander een eigen leven ging leiden. Daarom wil ik toch één en ander rechtzetten. Niks van dit alles is officieel, het is enkel een héél symbolisch eerbetoon.

“Wat de meeste mensen “‘terrenbeelden’ noemen, zijn eigenlijk ‘asterismes’, vormpjes die we met wat fantasie menen te herkennen aan de hemel. Een beetje zoals we in de kleuterklas tekeningen maakten door genummerde stipjes te verbinden. Deze lijnfiguurtjes zijn dus helemaal niet officieel, maar zijn enkel een hulpmiddel om vlot(ter) de weg te vinden aan de hemel. Elkeen kan dus zijn eigen patroontjes bedenken, en dat is ook wat we deden: het “David Bowie asterisme” als eerbetoon aan een groot artiest. Niets meer, niets minder…”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise