'Flupke' nieuwe stamgast in De Groenpoort

Café De Groenpoort heeft een nieuwe niet-alledaagse stamgast. Een volledig verzwakte en uitgemergelde duif kreeg van cafébazin Anny eten en drinken. Nu ze terug op krachten is, wil het dier niet meer vertrekken.

De duif trippelt zelfs geregeld het volkscaf√© binnen, tot groot jolijt van de klanten. Intussen werd ze door Anny ook al ‘Flupke’ gedoopt. ‚ÄúDe klanten lachen er mij wat mee uit maar ik ben nu eenmaal een heel grote dierenliefhebster.‚ÄĚ

Volkscaf√© De Groenpoort in de schaduw van de basiliek van Grimbergen heeft er een nieuw uithangbord/mascotte bij. ‚ÄúVorige week maandag is hier een totaal ontredderde duif toegekomen‚ÄĚ, vertelt uitbaatster Anny Van Sande. ‚ÄúZe was helemaal verzwakt en uitgemergeld. Ik heb het dier met veel plezier wat eten en drinken gegeven. Ik ben zelfs speciaal duiveneten gaan halen (lacht).‚ÄĚ

Na een paar dagen was de duif er weer zo goed als bovenop. ‚ÄúIk dacht dat die meteen wel zou vertrekken toen ze op krachten was. Maar dat blijkt nu niet het geval. Het is een ‘blijvertje’. In het verleden zijn er hier nog al duiven geland. Maar een dag later waren die al weer weg. ‘Flupke’, zoals ik hem genoemd heb, komt echter alijd terug. Soms zit hij hier achteraan op het dak wat in het zonnetje of soms zie je hem een poosje niet. En dan opeens is hij daar terug.‚ÄĚ

Flupke is zelfs al een paar keer het caf√© gewoon binnegewandeld. ‚ÄúDat vinden de klanten uiteraard geweldig. Ze lachen er mij ook wel wat mee uit dat ik zo’n groot hart heb voor dieren. Ik heb ook nog een kat en een schildpad, moet je weten. ‘Ze kan met haar duif op haar hoofd, een kat op de achterbank en een schildpad in de bak vertrekken naar de Westhoek’, lachen ze. Omdat ze weten dat ik in Diksmuide woon…‚ÄĚ

Het is wel niet de bedoeling dat de duif zich helemaal in het caf√© gaat nestelen. ‚ÄúBinnen komen mag, maar Flupke moet hier niet beginnen rondfladderen en overal alles onder poepen. Ik heb wel al wat planken laten zagen. Ik ben namelijk van plan om hier op de koer voor haar een hokje te maken (lacht). Want nu slaapt ze nog gewoon buiten.‚ÄĚ

De klanten zien de duif maar wat graag komen. ‚ÄúIk heb ze hier zien binnendruppelen‚ÄĚ, vertelt vaste klant William. ‚ÄúZe was aan het eind van haar Latijn. Anny heeft die duif mee naar achter genomen, ze heeft die graantjes gegeven en laten bekomen. Nu is het al een heel andere duif dan toen. Ze heeft terug volume. En dat ze altijd terug komt, is toch speciaal. Zowel langs de voorkant als de achterkant van het caf√© komt ze af en toe eens binnen. Vanmorgen is ze komen eten en nu is ze wat aan het rondfladderen. Straks komt ze wel weer terug. Het is echt de favoriet van de klanten. Het geeft nog een extra dimensie aan dit sowieso al geweldig aangename volkscaf√©.‚ÄĚ

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise