Zeven bestuurders met glaasje te veel in Grimbergen

De politie van Grimbergen voerde zaterdagnacht controles uit naar rijden onder invloed van alcohol en drugs. De controle kaderde in een gecoördineerde actie van de provincie Vlaams Brabant.

Er werden 75 voertuigen gecontroleerd. Zeven bestuurders vertoonden een te hoog gehalte alcohol in de uitgeademde lucht.

Drie bestuurders dienden hun rijbewijs voor 15 dagen in te leveren. Twee bestuurders mochten terug over hun rijbewijs beschikken na 6 uur wachten en twee bestuurders mochten na 3 uur wachten opnieuw achter het stuur.

De actie resulteerde verder zeven processen verbaal, waaronder 1 voor technische eisen, 5 processen verbaal in verband met onregelmatigheden van het rijbewijs of de boorddocumenten. Er werd ook een proces verbaal voor verboden wapendracht opgesteld.