Samuel Billens legt eed af als nieuwe schepen van Gooik

Op Gooikse gemeenteraad van dinsdag 31 oktober legde Samuel Billens (CD&V) zijn eed af als schepen. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de bevoegdheden Mobiliteit, Sport, Landbouw, Klimaat & Energie en ICT & Digitalisering.

Samuel is een geboren en getogen Gooikenaar en woont op een boerderij gelegen in Kwakenbeek. Hij behaalde zijn diploma industrieel ingenieur met specialisatie duurzame energie aan de VUB. In zijn jeugd was hij heel actief in de verenigingswereld, zo was hij lid van in voetbalclubs, jeugdvereninging chiro Uidekrij Gooik waar hij ook vijf jaar leider was en animator bij Sportigo. Daarom koos hij ervoor om ook elke dag actief bezig te zijn voor de jeugd als voorzitter van de jeugdraad. Bovendien is hij ook de huidige voorzitter van het Gooikse Jeugdhuis en de lokale Beweging.net-afdeling.

POLITIEKE ACHTERGROND

Sinds 2018 zetelt Samuel in de Gooikse gemeenteraad, en voortaan dus ook als schepen. “Mijn doel is om het juiste evenwicht te zoeken tussen natuur, landbouw en energie vanuit een duurzame blik”, zegt Billens. In de gemeenteraad trok hij al enkele dossiers actief naar zich toe, zoals het project ‘Telramen’, de verledding van de openbare verlichting en de ‘Wall of Farmers’.

Nu zal hij in de voetsporen treden van zijn grootvader, Isidoor Billens, die in zijn tijd ook schepen was in Gooik. “Ik ben enorm fier dat ik deze schepenambt vorm mag geven. Dat zal ik doen met gezond boerenverstand, door kort bij de inwoners te staan en samen naar oplossingen te zoeken. De gemeente moet een warme omgeving zijn én blijven om op te groeien en jezelf verder te kunnen ontwikkelen. Gooik beschikt over een heel sterk verenigingsleven waar we naar moeten luisteren, want alleen zo kunnen we verder aan een sterker en verenigd Gooik werken. Maar het wordt de komende jaren ook een grote uitdaging op verschillende vlakken. Ik ben alvast van mening dat we de landelijkheid en open ruimte in ons prachtige Gooik maximaal moeten bewaren.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland