Gemeente en Samenlevingsdienst ondersteunen jongeren

De gemeente Gooik tekende het charter ‘Een Samenlevingsdienst voor en door jongeren’ van het Platform voor de Samenlevingsdienst vzw. Het Platform wil jongeren tussen 18 en 25 jaar de kans geven om zich gedurende 6 maanden voltijds te engageren voor maatschappelijke projecten. De jongeren doen levenservaring op, krijgen de tijd om gericht na te denken over hun toekomst, leren zichzelf beter kennen, ontwikkelen hun talenten en vinden hun plaats binnen een groep en een samenleving. Zo’n 83% van de jongeren die deelnemen aan de Samenlevingsdienst vindt een baan of volgt een opleiding binnen de komende 6 maanden. “Als bestuur vinden we de Samenlevingsdienst een waardevol en maatschappelijk relevant initiatief”, aldus Christa Dermez (CD&V), schepen van Jeugd. “Het is een mooie aanvulling op bestaande initiatieven om jongeren te begeleiden in hun zoektocht in het leven. Het moedigt hun persoonlijke ontwikkeling aan. Er ontstaat een win-win situatie, want jongeren zijn aan het werk en werken aan zichzelf. Zo investeren we verder in onze jeugd.”

Meer info over de werking kan je verkrijgen via de Jeugddienst en in het Sociaal Huis. Het Platform voor de Samenlevingsdienst vzw biedt ook een gratis online infosessie aan over hun werking en de projecten.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland