Wekelijkse markt verhuist tijdens maand van de markt

Van 1 tot en met 30 april organiseren de vijf Vlaamse provincies de Maand van de Markt. Deze campagne zet in op het aantrekkelijker maken van de markt in een levendige handelskern. In Vlaams-Brabant doen 33 gemeenten mee.

“De lokale markten spelen een belangrijke rol in de uitbouw van een lokaal economisch beleid en het levendig houden van de handelskernen. Daarom ondernemen we een maand lang activiteiten die de aantrekkingskracht van de markt verhogen”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde Provincie Vlaams-Brabant voor economie. “We zijn blij dat opnieuw 33 Vlaams-Brabantse gemeenten, waaronder Asse, Meise, Merchtem en Opwijk, aan deze editie deelnemen.”

Door werken aan het kerkplein, in de Kerkstraat en aanverwante straten verhuist de wekelijkse markt tijdens twee periodes naar de Borchtsite. Dat is van 7 april tot en met 26 mei 2023 en van 11 augustus tot en met 1 december 2023.

Tijdens de Maand van de Markt kunnen klanten via de marktkramers deelnemen aan een spaaractie. Marktbezoekers kunnen invulkaarten verzamelen bij hun aankopen en deze daarna deponeren in een box op de markt. Een onschuldige hand trekt meerdere winnaars.

Consumenten kunnen ook via de gratis app ‘ikkooplokaal’ deelnemen. Het volstaat de QR-code bij de marktkramers te scannen. Er zijn ook nog een paar speciale acties. Op vrijdag 7 april 2023 is er een infostand en de stempelactie Lokale horeca en op vrijdag 28 april 2023 is er naast de muzikale animatie, de promotie Bruisende Tuinmarkten en de prijstrekking. (eb)

Link en filmpje: Ik koop lokaal 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk