Gezondheidsraad spoort inwoners aan om gezond te leven

De gemeente Gooik spoort samen met de Gooikse Gezondheidsraad alle inwoners aan om ook tijdens de wintermaanden gezond te leven. Zij kunnen tijdens de maanden januari en februari opnieuw ‘De Gezondste Wandeling’ ontdekken. “Het nieuwe thema van de gezondste wandeling is gezonde voeding”, laat bevoegd schepen Jonas De Maeseneer (CD&V) weten. “Binnen een gezond leefpatroon speelt niet alleen bewegen een grote rol, maar ook ons voedingspatroon. Zeker in de wintermaanden is gezond eten vaak een uitdaging. Door deel te nemen aan ‘De Gezondste Wandeling’ zet je dus letterlijk stappen vooruit en kom je nog heel wat te weten over hoe een correcte voeding ons in balans kan brengen.”

De Gooikse Gezondheidsraad -de initiatiefnemer van de Gezondste Wandeling- merkt dat de wandeling telkens heel wat in beweging zet. “Er zijn ondertussen al zes gezondheidsthema’s aan bod gekomen”, klinkt het. “We merken dat mensen het fijn vinden om op en laagdrempelige en actieve manier tips te krijgen en hun kennis te verrijken.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland