Chiro Uidekrij en Heemkundige Kring organiseren tweede dialectavond

De eerste dialectavond van de oud-leiders van Chiro Uidekrij en de Heemkundige Kring van Gooik was in een wip uitverkocht. Na overleg hebben acteurs en muzikanten beslist op vrijdag 11 november om 20 uur in zaal Familia in Gooik een tweede voorstelling te geven.

Dialecten hebben het moeilijk om te overleven. De oud-leiding van Chiro Uidekrij en de Heemkundige Kring van Gooik slaan daarom de handen in elkaar om het Gooikse dialect een beetje meer onder de aandacht te brengen. De dialectavond in het zuiver Guuëks wordt een mengeling van sketches, authentieke Gooikse liederen, moppen en een quiz. Deze voorstelling gaat onder door de naam ‘ Guuëks… doe valt nie mei te lachen.. Of mieskien toch?’

Met deze tweede editie komt de organisatie tegemoet aan de vele vragen van inwoners en sympathisanten die te laat inschreven voor de eerste dialectavond op donderdag 10 november. Voor de bijkomende avond geldt dezelfde regeling als voor de eerste dialectavond. Een plekje reserveren kan door het aantal personen door te geven via reservaties@heemkunde-gooik.be, jpschoukens@telenet.be of via 0475/51.32.91. De inschrijving is pas geregistreerd als je 5 euro toegangsgeld per het gewenste aantal personen stort op het rekeningnummer van de Heemkundige Kring van Gooik BE28 7341 2225 0220 met de vermelding Dialectenavond en het aantal personen.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland