Café Den Bert opent week vroeger voor benefietactie ten voordele van Kom op tegen Kanker

Een week voor de heropening van het iconische café Den Bert in Hekelgem kan je er op 11 en 12 november al terecht voor een benefietactie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Alle opbrengsten van beide dagen gaan naar het goede doel.

“Bij de verkoop van het café vorig jaar heb ik aan Ilse, de dochter van de vorige cafébaas Marc De Cock, beloofd om een benefietactie op te zetten ten voordele van Kom op tegen Kanker.” Aan het woord is Benny Blommaert, de huidige eigenaar van het bekende café tegenover de kerk van Hekelgem. Achter de toog van Den Bert stond jarenlang Marc De Cock, maar hij overleed in 2018 aan kanker.

“Het café heeft nadien enkele jaren leeg gestaan tot ik het in 2021 kocht van de familie van Marc. Bij de aankoop is dan het idee gekomen om een benefietactie te organiseren wanneer het café opnieuw zou openen. Het was een belofte die ik dan gedaan heb aan Ilse, de dochter van Marc”, vertelt Benny van den Esso, zoals hij in Affligem gekend is. Voor hem en mede-initiatiefnemer Chris Guldemont is er overigens nog een extra drijfveer want hun beide vrouwen werden recent nog geconfronteerd met de vreselijke ziekte.

De initiatiefnemers van de benefiet hopen dan ook op een grote opkomst. “Alle winst gaat integraal naar Kom op tegen Kanker”, zeggen ze. “Iedereen wordt vroeg of laat geconfronteerd met kanker of kent iemand in die situatie. We hopen hiermee ons steentje bij te dragen in het onderzoek naar deze ziekte.”

De benefiet vindt plaats in het café op vrijdag 11 en zaterdag 12 november, de deuren openen telkens om 14 uur. “Overdag zijn er gratis hapjes maar er zal ook een friet- en hamburgerkraam en een buitentoog zijn. Vrijdagavond komt er een imitator van André Hazes langs en we voorzien vrijdag- en zaterdagavond ook enkele dj’s.”

Maar het hoogtepunt moet de veiling van de iconische lichtreclame van café Den Bert worden, zaterdagavond vanaf 18 uur. “De nieuwe brouwer gaat nieuwe lichtpanelen leveren waardoor we de oude kunnen verkopen. Er worden een tiental borden verkocht, waaronder het grote Jupilerbord van Den Bert. We hopen dat heel wat lotgenoten dit weekend eens passeren maar verwachten ook heel wat trouwe bezoekers van Den Bert. Zij zullen wel nieuwsgierig zijn naar het nieuwe interieur, het café was dan ook al vier jaar gesloten”, klinkt het.

De officiële heropening van Den Bert met de nieuwe uitbaters Chelsie Desmet en haar mama Wendy De Ridder is voorzien op 19 november

Topartikels editie Ninove-Dender