Kesterheide werd officieel erkend als natuurgebied

De Kesterheide is voortaan een officieel erkend natuurgebied van 25 hectare groot. Volgens Natuurpunt komt de erkenning er omdat het gebied volgens de Vlaamse overheid binnen de Vlaamse en Europese doelstellingen past. Een vijfde van het gebied kreeg eerder al een erkenning. Burgemeester Michel Doomst (CD&V) wil wel dat het een toegankelijk natuurgebied blijft.

Eerder werd al vijf hectare van het gebied erkend, maar dit breidt nu dus naar 25 hectare officieel natuurgebied. Het is voorlopig onduidelijk wat Natuurpunt nog verder van plan is met de Kesterheide.

Burgemeester Michel Doomst (CD&V) heeft wel een belangrijke eis. “Voor ons is het heel belangrijk dat het een toegankelijk natuurgebied is en blijft”, zegt hij.

“We hopen dat voor alle recreanten zoals fietsers als wandelaars de Kesterheide altijd toegankelijk blijft en het gebied beleefbaar blijft. De Kesterheide is in het verleden nooit een afgesloten gebied geweest. Zelf herinner ik mij het ravotten daar tijdens mijn jeugdjaren bij de Chiro. We blijven intussen uitkijken naar een speelbos waar de jeugd kan komen ravotten.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland