Pajottenland klaar voor veilige eindejaarsfuiven

KLJ Lennik en Chiro Gooik houden ook dit jaar hun eindejaarsfuiven, vorig jaar goed voor 4.000 feestvierders die de overgang van oud naar nieuw vieren in het Pajottenland.

Organisatoren, bestuurlijke overheden, lokale Politie Pajottenland, preventiedienst Pajottenland, brandweer Lennik , het Rode Kruis en De Lijn slaan dan ook de handen in elkaar om beide evenementen vlot te laten verlopen.

Van 31 december op 1 januari 2014 rijden vijf feestbussen in het Pajottenland: de lijnen 128, 153, 172, 160 en 625.

De lijn 160 bedient vijf van de zes gemeenten van de politiezone, zodat inwoners  uit Galmaarden, Lennik, Herne, Pepingen, Gooik makkelijk gebruik kunnen maken van een busverbinding richting Lennik (Gaasbeek), Gooik of de Brusselse Grote Markt.

De inwoners van Bever kunnen aansluiten vanuit Galmaarden (stopplaats Vollezele).

Dit aanbod kadert in een campagne ter voorkoming van rijden onder invloed, genaamd ‘Roescampagne, ligt de roes op de loer denk aan veilig vervoer’. Een Lijn ticket kost drie euro.

Mensen met een Lijn abonnement reizen gratis.

In Gooik rijdt burgemeester, Michel Doomst naar jaarlijkse gewoonte met zijn busje de feestvierders veilig naar hun bestemming.

Eindejaarsfuif Lennik verhuist

Vanwege het grote succes verhuist de eindejaarsfuif in Lennik dit jaar van de sporthal naar Gaasbeek, naar het terrein van de Dolle Dagen in de Trontingenstraat.

Bianca Vanreepinghen, intergemeentelijk preventiewerker Pajottenland, liet voorts fuifbanners ontwerpen om de feestvierders te sensibiliseren inzake alcohol, drugs, rookverbod, geluidsnormen en gehoorschade.

Lijnfolders zijn vanaf midden december gratis te verkrijgen.