Tine Van Vooren vangt hoofdvogel tijdens Brillantworp

Elk jaar organiseert Vollezele Leeft en het museum van het Belgisch Trekpaard een Brillantworp in Vollezele tijdens de ‘Dag van het Brabants trekpaard’. Ook dit jaar werden opnieuw honderden chocolade paardjes in de menigte gegooid. De ‘Dag van het Brabants Trekpaard’ traditioneel afgesloten met de Brillantworp. ​​Vanuit het Museum van het Belgisch Trekpaard langs het Oudstrijdersplein werden honderden chocolade paardjes geworpen door de verkozen Miss & Mister Halloween Villezjiel Kids. Wie tijdens de worp het mini-exemplaar van het trekpaard Brillant vangt, wint een replica van het bronzen Brillantbeeld dat zo’n 1.000 euro waard is. Dit beeld staat op het pleintje tegenover het museum en werd gegoten door kunstenaar Ron Deblaere. De gelukkige winnaar dit jaar is Tine Van Voren (19) uit Bever, die het bronzen beeldje mee naar huis mocht nemen. De tweede prijs was voor Io Mersch (6) uit Vollezele, die een mooi boek over de geschiedenis ontving.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland