Particulieren krijgen gratis bomen

In Dilbeek werd sinds 2021 bijna 12 hectare bomen in bosverband aangeplant. Dit is goed voor liefst 32.000 bomen. Zowel de lokale overheid, als regionale partners en private spelers zorgden voor deze aanwas. “Nu willen we ook inzetten op kleinere boomgroepen, zodat de hele gemeente kan gaan ademen”, aldus schepen Luc Deleu. “We zoeken privé-eigenaars die gratis bomen op hun grond willen en kunnen gebruiken. Denk aan een bedrijf dat wat extra schaduw kan gebruiken of een vereniging van een mede-eigenaars die wat meer beleving in hun tuin willen brengen. Of een aaneenschakeling van weides waar de bomen zowel voor schaduw als tegen erosie ingezet kunnen worden.”

De gemeente werkt hiervoor samen met Bûûmplanters. Samen zorgen ze ervoor dat de privé-eigenaar geen kosten draagt, volledig ontzorgd wordt en in ruil een klimaatrobuuste tuin of domein krijgt. 

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws