Nieuwe leeshoek in Dilbeekse bibliotheek geopend

Door de corona-maatregelen werd in 2020 de leeshoek van de bibliotheek tijdelijk afgesloten. In de zoektocht op dat moment naar een nieuwe huisvesting van vzw Familiekunde bleek de leeshoek een snelle, korte termijnoplossing. Intussen was een heropstart van kwaliteitsvolle leesplekken in de bib gewenst en werd ook naar een vaste plek op maat van de publiekswerking van vzw Familiekunde gezocht. In de gloednieuwe leeshoek vinden nu zowel de bezoekers van de bib als de medewerkers van vzw Familiekunde een plekje. “In de nieuwe leeshoek wordt aandacht besteed aan goed verlichte en comfortabele lees- en werkplekken voor alle bezoekers,” vertelt Harry De Win (N-VA), schepen van Vrije tijd. “Dit met de nodige oplaadpunten en een prachtig zicht op de Wolfsputten. Jouw favoriete tijdschrift of krant vind je er terug in de nieuwe kleurrijke rekken. Ook de collectie fictie en non-fictie die gedurende de werken tijdelijk verhuisden binnen de bib, staan intussen terug op een vaste plek.”

De werking van vzw Familiekunde werd geïntegreerd in het ontwerp via een gebruiksvriendelijk rolarchief en door ruimte te voorzien voor de publiekswerking van de vzw. Op die manier kan het structurele archiefwerk blijven doorgaan en kunnen bezoekers ontvangen worden op vaste consultatiemomenten in de leeshoek. Dankzij deze ingrepen wil de bibliotheek zijn rol als laagdrempelige ontmoetingsplaats voor elke Dilbekenaar verder uitdragen.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland