Opwijks woonzorgcentrum Heydeveld zet deuren open voor Dag van de Zorg

Op 19 maart vindt in heel Vlaanderen de Dag van de Zorg plaats, als afsluiter van de Week van de Zorg. Op die dag trekken jong en oud naar meer dan 200 deelnemende organisaties om kennis te maken met de zorgjobs, medewerkers, dienstverlening, projecten of gebouwen. Het centrale thema dit jaar is: ‘Werken in Zorg en Welzijn’. Ook het woonzorgcentrum Heydeveld zet dit jaar haar deuren open voor het grote publiek, dat op die manier een unieke blik achter de schermen krijgt. De directie ontvangt de bezoekers op een originele manier in haar woonzorgcampus, die bestaat uit een woonzorgcentrum en een herstelverblijf.

Bezoekers leren de woonzorgcampus kennen via een speciale rebusopdracht. Die onthult bij een correcte oplossing een parcours langs verschillende plaatsen waar het personeel uitleg geeft over de specifieke werking van het woonzorgcentrum en het herstelverblijf. “De Dag van de Zorg is voor ons een belangrijke dag om de mensen meer te vertellen over onze visie op toekomstgerichte ouderenzorg. We willen aan iedereen laten zien hoe we inzetten op verandering binnen de sector. We nodigen de bezoekers daarom uit op verschillende afdelingen, waar ze vragen kunnen stellen en de sfeer opsnuiven”, aldus Dirk Van Ransbeeck, directeur van Heydeveld. “Uiteraard verwelkomen wij ook graag kandidaat zorgmedewerkers om kennis te maken met onze fijne Woonzorgcampus, het ideale moment om de troeven van werken in de ouderenzorg te ontdekken.”

Ook de kleinste bezoekers zijn van harte welkom in Heydeveld. Er is een springkasteel waar ze naar hartenlust kunnen ravotten en komt er een kindergrime langs. De directie voorziet bovendien een hapje en een drankje in de vernieuwde cafetaria. Het assortiment is groot: pannenkoeken, allerlei dessertjes en verwenkoffie, de specialiteit van de chef. Ten slotte stelt het woonzorgcentrum een uitgebreid aanbod aan gezelschapspelletjes ter beschikking om er een gezellige dag van te maken. (eb)

Zondag 19 maart 2023
13u tot 17u in Woonzorgcentrum Heydeveld
Ringlaan 28-30, 1745 Opwijk

Topartikels bij Goeiedag.be