Negen Dilbeekse straten krijgen voortaan een nieuwe naam

De fusie van de gemeenten Dilbeek, Groot-Bijgaarden, Itterbeek, Schepdaal, Sint-Martens-Bodegem en Sint-Ulriks-Kapelle is intussen al 45 jaar geleden, maar toch bestaan er nog steeds een aantal dubbele straatnamen die niet meteen werden weggewerkt. Het kan verwarrend zijn voor de postbedeling, maar het houdt ook risico’s in wanneer hulpdiensten niet onmiddellijk naar het juiste adres rijden. Op 22 juli 2019 heeft het college van burgemeester en schepenen de lijst van te wijzigen straatnamen al goedgekeurd. Op 17 mei 2021 heeft het college kennis genomen van het plan van aanpak voor de dubbele straatnamen. De Oudstrijdersstraat in Schepdaal werd afgelopen jaar in mei al veranderd van naam naar de Pajottenstraat in de eerste fase van het project.

Nu vervoegen ook een heel aantal andere straatnamen dat lijstje. Het was via een goedgekeurde beslissing tijdens de afgelopen gemeenteraad dat ook deze aanpassing doorgevoerd zal worden. Op 29 december 2022 nam het schepencollege kennis van de tweede fase van het project. Hierbij worden de Potaardestraat in Sint-Martens-Bodegem, Kapelleveld, Kwaadbunderweg en Kerkstraat in Sint-Ulriks-Kapelle alsook de Kerkweg, Breugelweg, Rozenlaan, Stationsstraat en het Gemeenteplein in Groot-Bijgaarden hernoemd. Dit gebeurde allen in samenspraak met de gemeente, bewoners, eigenaars en cultuurraad via een enquête.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland