Gemeente Dilbeek pakt uit met wereldprimeur dankzij Interact City-multisensor

Slimme straatverlichting van Signify maakt steden en gemeenten leefbaarder en duurzamer Brussel, België – Signify (Euronext: LIGHT), wereldleider in verlichting, kondigt vandaag de allereerste installatie aan van een geconnecteerde straatverlichting die is uitgerust met een multisensor. Het hele parcours van de Finse piste in de gemeente Dilbeek werd voorzien van 34 armaturen met Interact City-multisensoren: de slimme, duurzame LED-verlichting zorgt voor veilig sporten en een opmerkelijke energiebesparing terwijl de multisensoren inzichten – zoals licht-, temperatuur- en geluidsmeting – verschaffen die de sportbeleving verhogen.

“Door onze Finse looppiste uit te rusten met de slimme volgverlichting van Signify, waarop de allereerste multisensor is geplaatst, scoren we als sportgemeente niet alleen een wereldprimeur, maar bewijzen we ook dat we klaar zijn voor de toekomst,” zegt Anneleen Van den Houte, Schepen van Sport van de gemeente Dilbeek. “Tegelijk verlagen we onze ecologische voetafdruk en dankzij die multisensor maken we het sporten in onze gemeente veiliger én bieden we meer comfort aan onze inwoners.”

Met de introductie van geconnecteerd straatlicht met de Interact multisensor wordt een volgende stap gezet richting duurzame gemeenteverlichting: de intelligente volgverlichting krijgt een nieuwe dimensie. “Dankzij de inzichten die de multisensor biedt aan de gebruiker, kan de leefbaarheid in een stad aanzienlijk verhoogd worden. Door de geluidsmeting bijvoorbeeld wordt noise management inzichtelijker gemaakt en kunnen problemen zoals geluidsoverlast worden aangepakt ,” zegt Bjorn Van Goethem, Commercieel Verantwoordelijke Public & Sport bij Signify Belux. “We zijn dan ook bijzonder trots dat we Dilbeek, sportgemeente bij uitstek, kunnen faciliteren bij deze stap naar een duurzame en veiligere toekomst.”

Interact City van Signify is een Software-as-a-Service (SaaS)-toepassing die zeer complexe en technische verlichtingsuitdagingen vertaalt naar heldere en coherente ontwerpen voor gebruikersinterfaces. Sensoren delen gegevens met het Interact IoT-platform, zodat er sneller en adequater kan gereageerd worden. Zo geven milieucontrolesensoren inzicht in problemen in de stad en helpen om betere beslissingen te nemen over zonering, verkeersstromen en verbetering van de leefbaarheid in uw stad via dat Interact IoT-platform. Interact City ondersteunt steden en gemeenten bij het verbeteren van de dienstverlening, het verbeteren van de veiligheid van burgers, het verfraaien van openbare ruimtes en het verhogen van de energie-efficiëntie.

Omwille van de gebruiksvriendelijkheid en de opmerkelijke energiebesparing (tot 70%) die dankzij Interact City kan gerealiseerd worden, werd deze SaaS-toepassing in 2021 gelauwerd werd met de iF Design Award.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland